Om

OM ART BY LINA

LINA FILTENBORG

Jeg elsker det kontrastfyldte, både i udtryk, stemning og selve motivet. I løbet af de sidste 4 år har jeg skabt mine egne små finurlige universer, hvor jeg udforsker det skæve, sjove, umulige og drømmende - grænselandet mellem fantasi og virkelighed. 

Mine fortællinger peger som regel på forskellige problematikker - både samfundsrelevante og personlige og altid med et humoristisk twist.


Jeg arbejder oftest serielt med mine værker.


Jeg er født i Ærøskøbing i 1982, vokset op på Sjælland og har boet det meste af mit voksne liv i København.

Nu bor jeg i Taastrup med min dejlige mand omgivet af den smukkeste natur. En del af min research foregår i nærområdet, hvor vi både har søer, dyreliv, skov og åer, der snor sig rundt om hele vores kvarter.


Foruden at arbejde med min egen kunst, ejer jeg den udkørende kunstskole KUNSTi HÆNDER, hvor jeg laver diverse kreative workshops for børn og voksne.

Ydermere er jeg medarrangør af Designmarkedet i Prismen.

MY UNIVERSE

My universe er det første univers, jeg har skabt. 


Vi lever alle i den samme verden, men har vi den samme virkelighed?


Jeg satte mig for at undersøge, hvordan verden ville se ud, hvis den blev "regelfri" og uden begræninger. My universe er demed blevet mit parallelunivers til den virkelige verden.

 Værkerne fortæller hver især små historier om livets mange facetter set fra en lille piges synsvinkel, bl.a. insprireret af børnebogen Palle alene i verden, som jeg elskede at få læst højt, da jeg var lille.

Universet består af de meget "stilrene" sort/hvide blæktegninger, som står i skarp kontrast til de meget farvestrålende malerier i serien.

Rammerne for kompositionen er som regel altid den samme, om det er maleri eller tegning.

Værkerne diskuterer temaer som menneskelig adfærd, hverdagsliv, idealer, udfordringer, drømme og hemmeligheder. Værkerne er til dels realistiske, men altid med en skæv vinkel, et urealistisk størrelsesforhold, samt et ubekendt og udefinerbart aspekt.

MENNESKELIG NATUR (DANSK DESIGN)

Under researchen i udviklingen af My Universe, var der visse temaer, jeg ofte vendte tibage til, og jeg begyndte at stille en masse spørgsmål til det samfund, vi lever i, og den måde vi lever vores liv på i og med naturen. 


Skaber vi selv vores egne idealer?

Træffer vi selv vores egne valg?

Bestemmer vi selv vores egen adfærd?

Bedømmes vi efter, hvad vi ejer?

Hvor kommer forbrugstrangen fra?

Hvem sætter trenden?

Har vi tabt jordforbindelsen?

(For/mis)bruger vi naturen, eller lader vi os bare inspirere?


Jeg ønskede, at historierne kunne fortælles med udgangspunkt i én fællesnævner - noget som ville være genkendeligt for mange.


Vi har en meget stærk kulturarv i Danmark indenfor Dansk Design. Jeg selv er meget optaget af indretning og fascineret af design, så det var meget naturligt for mig, at fællesnævneren skulle være designikoner.  


I mine blyantstegninger manipulerer jeg med ikonerne udfra deres navn, udtryk og form, hvor det i malerierne er omvendt - her er ikonerne i deres oprindelige form, og jeg har i stedet givet dem en funktion i naturens omgivelser.